Rebel markerte kvinnedagen med debatt om kvinnehelse

For andre år på rad – av to mulige – ble den internasjonale kvinnedagen markert på Rebel. Tema for kvelden var kvinnehelse, needless to say et brennaktuelt tema. Vi inviterte et engasjert panel med sterke kvinner, og en sterk mann, og det hele ble eminent ledet av moderator Anine Willums Karp fra Rebel.

Selv om vi i Norge har kommet en lang vei i kampen for likestilling mellom kjønnene, har vi fortsatt et stykke igjen å gå. Særlig når det gjelder kvinnehelse. Kvinnehelseutvalgets rapport viser tydelig at kvinnehelse er nedprioritert. Det er mangel på forskning på sykdommer som rammer kvinner, som for eksempel endometriose. Samtidig føler mange kvinner at de ikke blir tatt på alvor når de forteller om sine helseutfordringer. Kvinner, og kvinnedominerte yrker, har et høyere sykefravær enn menn og typisk mannsdominerte yrker, uten at debatten om årsakene til hvorfor skaper nevneverdige medieoppslag.

Derfor tok vi debatten der den hører hjemme. På Rebel. Urett skal bekjempes med kunnskap, brobygging og dialog.

Panelet bestod av Madeleine Engen, aka @kvinnelegen, fra C-Medical, Cathrine Delp, CEO & co-founder av Ekvi, som jobber med kvinnehelseteknologi, Anders Haakenstad, aka @instafysologen, ansvarlig for helsefag ved NKI nettstudier, Anniken Overgaard, Head of HR hos inzpire.me og Maria Lønnemo, People & Office Manager hos Easee.

Kort oppsummert er det klinkende klart etter gårsdagens dialog at kvinner selv må ta kampen og søke de svarene de er ute etter, at vi må fortsette å snakke om kvinnehelse og normalisere all folkehelse på tvers av kjønn, og at vi må inkludere mennene i samtalen for å oppnå det fremskrittet vi ønsker.

Tusen takk til panelet for et brennende engasjement og kloke uttalelser. Takk også til publikum som delte sine refleksjoner rundt temaet og bidro til en god dialog.

Se bildene fra kvinnedagen på Rebel

Forrige
Forrige

Sjømagasinet takeover i Rebel Hangout

Neste
Neste

Stengingen av Pilestredet – når broer blir barrierer