Startskudd for cyberberedskapsøvelsen Hele Norge øver! på Rebel

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung var på plass på Rebel i dag da startskuddet gikk for den nasjonale cyberberedskapsøvelsen "Hele Norge øver!" Nå legger øvelsen ut på en omfattende Norgesturné der bedrifter over hele landet får kjenne på kroppen hvordan det er å stå midt i et dataangrep.

Hele Norge øver! er et initiativ fra Næringslivets Hovedorganisasjon, DNB, Telenor Norge, Det Norske Veritas og Digital Norway. Sistenevnte har utviklet øvelsen i samarbeid med det norske teknologiselskapet Secure Practice. Den er to timer lang og simulerer et realistisk cyberangrep mot en bedrift. Deltakerne får testet sine beredskapsplaner og krisehåndteringsevner i en praktisk setting.

Tilstedeværelsen av statsråd Karianne Tung under øvelsen understreker regjeringens engasjement i å styrke nasjonens cyberforsvar. Det signaliserer en anerkjennelse av viktigheten av cybersikkerhet og behovet for kontinuerlig oppdatering og forbedring av beredskapsplaner for å håndtere potensielle cybertrusler. Øvelsen bidrar til å legge grunnlaget for en bredere forståelse og implementering av effektive sikkerhetstiltak blant norske bedrifter.

 
Forrige
Forrige

Intet Wi-Fi uten Hedy

Neste
Neste

Oslos nyeste og mest ambisiøse ølfestival: Velkommen til Rebel Beer Fest, 1-2 mars 2024.