AdaCon ga en scene til de underrepresenterte

Den 10. oktober ble konferansen AdaCon Norway 2023 arrangert på Rebel. Ikke bare som en hyllest til verdens første dataprogrammerer, Ada Lovelace, men også for å gi en scene for underrepresenterte grupper i tech-Norge og alle dem som backer disse. Rebel heier på mangfold og sponset konferansen med gratis lokaler.

I år har konferansens fokus utvidet seg til å ikke bare inspirere flere kvinner til å bli utviklere. Arrangør Patricia Aas understreket viktigheten av mangfold i teknologibransjen og påpekte at denne sektoren skaper systemer og produkter som påvirker alles liv. Derfor er det avgjørende at disse løsningene reflekterer hele samfunnet.

Konferansen dekket et bredt spekter av tekniske emner, fra frontend-rammeverk til optimalisering av docker-bilder. Det ble også budskap med et bredere sosialt fokus, som Lara Okafor som ga alle i salen en tankevekker da hun snakket om digital sikkerhet for skeive minoriteter.

Budskapet? I den mannsdominerte teknologibransjen er det på tide med forandring. Beslutninger i teknologibransjen bør tas av alle, for å sikre at produktene fungerer for alle.

 

Bilder fra AdaCon Norway 2023

Forrige
Forrige

Skolelinux-dugnad for neste generasjon ukrainere

Neste
Neste

Rebel gratulerer Narges Mohammadi med Nobels Fredspris