Rebel gratulerer Narges Mohammadi med Nobels Fredspris

Den 18. oktober tar Rebel imot Redd Barnas Fredsprisfestkomité som skal jobbe med å lage fest for årets nobelprisvinner, Narges Mohammadi, den 10. desember på Nobels Fredssenter.

Menneskerettighetsforkjemperen Narges Mohammadi har blitt tildelt Nobels fredspris for hennes dedikerte og utrettelige arbeid for kvinners rettigheter i Iran. Gjennom sitt arbeid har hun satt søkelyset på kjønnsdiskriminering, tvangsbestemmelser og andre alvorlige brudd på kvinnerettighetene i landet.

Til tross for den store risikoen det innebærer, har Mohammadi valgt å heve sin stemme mot urettferdigheten kvinner møter hver dag i Iran. Som en konsekvens av hennes utrettelige innsats har hun blitt fengslet, men hennes kamp har inspirert mange, både nasjonalt og internasjonalt.

Redd Barnas fredsprisfest

Hvert år siden 2007 har tolv 12-åringer skapt uforglemmelige øyeblikk for fredspristakere fra hele verden. Barna i komitéen inviterer barn til å komme til fredssenteret for å hylle vinneren. De intervjues og feires for deres innsats, og barns engasjement og stemmer blir sett og hørt på den internasjonale arenaen.

Gjennom dette initiativet fremhever Redd Barna viktigheten av barns perspektiver. Barn er de som lider mest i situasjoner med krig og konflikt. Derfor applauderer vi Redd Barnas innsats og fredsprisvinnerens arbeid for en mer fredelig verden.

Forrige
Forrige

AdaCon ga en scene til de underrepresenterte

Neste
Neste

Rebel inngår samarbeid med Aisai Studio for å utforske AI-drevet kreativitet.