Skolelinux-dugnad for neste generasjon ukrainere

Ekte rebeller bretter opp ermene og viser samfunnsengasjement og solidaritet med de som trenger det mest! I helga gjorde NorseAid og Norwegian Unix User Group (NUUG) en formidabel dugnad på Rebel da 20 brukte laptoper fikk nytt liv med skolelinux. Disse maskinene skal nå sendes til skoler og biblioteker i Ukraina.

Dette er tredje gang NorseAid og NUUG har invitert til Skolelinux-dugnad for Ukraina her på Rebel. Maskinene som fikk skolelinux installert i sommer er nå levert til flere skoler og 10 biblioteker i Peretsjyn. Hjelpen kommer fram, og den blir satt stor pris på av både lærere, elever og myndigheter.

En utstrekt hånd til neste generasjon

Dette er det et enormt behov for! Ifølge FN er over 1300 skoler helt eller delvis ødelagt i Ukraina som følge av krigens herjinger. Millioner av ukrainske barn har fått utdanningen sin avbrutt. Neste generasjon trenger sårt datautstyr og annet utstyr vi tar for gitt i norske klasserom for å få den utdanningen de har krav på. Maskinene som doneres blir installert med 100 programmer laget for læring, i tillegg til nettleser og kontorpakke.

Både ildsjeler og ukrainere på flukt i Norge har hjulpet til med lasting alt fra varme klær til skolepulter, skap og stoler, og de bærbare datamaskinene. Noe som har skjedd blant annet i Drammen, Noresund, Oslo og Moss. Under NUUGs ledelse har hver datamaskin blitt nøye forberedt for bruk. Generøse donasjoner har strømmet inn fra privatpersoner, skoler og organisasjoner, som Eidsvoll videregående skole, Færder kommune og Redpill Linpro.

Rebel applauderer dette initiativet og oppfordrer alle som har mulighet, både næringsliv og privatpersoner, til å donere brukte datamaskiner til prosjektet via DigiAid.

PS: Tirsdag 24. oktober klokka 18.30 holder Knut Yrvin fra NUUG et foredrag på Rebel om skolelinux-initivativet. Du kan melde deg på her.

 

Bilder fra helgens dugnad på Rebel

Forrige
Forrige

Det norske jentekor sang julen inn på Rebel

Neste
Neste

AdaCon ga en scene til de underrepresenterte