Kickoff på Rebel for gründerprogram for ukrainske flyktninger

Onsdag 13. september var det kickoff på Rebel for det 10-ukers gründerprogrammet UAccelerate der 50 ukrainske flyktninger som er bosatt i Norge får en unik mulighet til å lære å starte og drive egen bedrift. Det ble sterke historier, men også inspirerende taler fra entreprenørene som nå skal gjennom programmet her på Rebel.

Til kickoffen var de ukrainske entreprenørene invitert, i tillegg til gjester og representanter fra alle partnerne som er med på å gjøre UAccelerate mulig.

På scenen stod vår egen Chief Rebel, Peter Jetzel, næringsminister Jan Christian Vestre, chargé d`affaires ved den ukrainske ambassaden i Norge, Mr. Ihor Holovchenko, Tine Austvoll Jensen fra Google Norge, Anastasia Antonyk fra Norsk-ukrainsk handelskammer og Yulia Buhlak, gründer av Fiskin. Det ble også en videohilsen fra generalsekretær i Nordisk rministerråd, Karen Ellemann. Konferansier var Liv Dingsør fra Digital Norway.

Næringsminister Jan Christian Vestre pratet om viktigheten av programmet, og kom også med noen egne erfaringer fra familiens møbelbedrift. Ordene var både til inspirasjon og som en påminner om at det å starte egen bedrift ikke bare er en dans på skyer.

– Å være entreprenør krever mye tid og energi. Du må ofre mye, som tid med venner og familie. Etter tidlige morgener og sene kvelder, kanskje søvnløse netter, så får man endelig avkastning, sa Vestre fra scenen.

Næringsminister Jan Christian Vestre på scenen under UAccelerate kickoff på Rebel

Om UAccelerate

I samarbeid med Digital Norway, Google, Internetstiftelsen og andre partnere, har Danish Entrepreneurs utviklet et gründerprogram skreddersydd for ukrainere bosatt i Norge, Sverige og Danmark. Dette programmet gir deltakerne gratis tilgang til workshops, ressurser og kunnskap som gir dem veiledning om oppstart og drift av egne bedrifter.

Programmet kombinerer både fysiske arrangementer og digital opplæring, ledet av eksperter fra både Norge og Ukraina. Dette gir deltakerne motivasjon, sikrer læring og legger til rette for en brobygging mellom ukrainere og det norske næringslivet.

Siden lanseringen i Danmark etter krigsutbruddet i 2022, har over 1200 ukrainske flyktninger dratt nytte av kompetanseprogrammene som tilbys. I Norge har rundt 250 prospektive entreprenører sendt inn søknader, og blant dem vil 50 bli valgt ut for å delta i det kommende programmet.

– Å gjenopprette næringslivet i Ukraina og hjelpe ressurssterke og viljesterke ukrainske flyktninger er både viktig og en selvfølge. Denne initiativet passer naturlig inn med alle aktivitetene Rebel gjennomfører sammen med våre medlemmer og samarbeidspartnere, sier Chief Rebel, Peter Jetzel.

True rebels stand up for what they believe is right, not against what´s right er mer enn et slagord hos oss; det er en filosofi vi praktiserer daglig, også nå som vertskap for UAccelerate. Rebel er stolt av å kunne tilby en arena for programmet i Norge, og ser frem til å være en katalysator for de ukrainske deltakernes fremgang. Ved å stå sammen med dem, gir vi håp og tro på en lysere morgendag når et nytt Ukraina skal reise seg fra asken.

Se bildene fra kickoffen

Forrige
Forrige

Rebel inngår samarbeid med Aisai Studio for å utforske AI-drevet kreativitet.

Neste
Neste

Crayon inviterer til Crayon Accelerate