Rebel

Vi elsker Tullin!

Rebel er et av mange prosjekter som for tiden sparker fart i den pågående revitaliseringen av Tullin. Nabolaget midt i Oslo sentrum transformeres og skal settes på kartet som en attraktiv destinasjon og møteplass for både næringsliv, studenter og allmennheten, med en variasjon i opplevelser få andre strøk i byen kan matche.

Visjonen for Tullin er klokkeklar: Strøket skal myldre av liv! I Rebels mangfoldige nabolag vil 10-15.000 mennesker bevege seg daglig og benytte seg av både trendy butikker, spennende restauranter og et variert kulturtilbud.

En gammel bydel blir ny

Den norske industri- og kunstutstiling på Tullinløkka, 1883
Den norske industri- og kunstutstilling, 1883.
Foto: Ludwik Szaciński de Ravics / Oslo Museum

Gamle byrom rustes opp og nye byrom kommer til. Allerede nå kan byens befolkning dra nytte av at ærverdige og historiske Tullinløkka igjen har blitt park etter flere tiår som parkeringsplass. Tullinløkka var stedet der den unge industri- og kunstnasjonen Norge for alvor viste seg fram for første gang under Den norske industri- og kunstutstilling i 1883. Nå skal ny historie skrives i nabolaget. Rebeller ser fremtidens utfordringer og behov og tar rennafart for å skape produktene som løser disse. Enten de er industrirebeller anno 1883 eller teknorebeller anno 2021.

Inntil Tullinløkka ligger Domus Juridica – jusstudentenes nybygg – med sin prisvinnende fasade i rød teglstein signert arkitektrebellene i Mad Arkitekter, som også er involvert rehabiliteringen av arkitekt Nils Holters Universitetsgata 2, Televerkets gamle hovedkvarter, hvor teknologien gjør comeback med Rebel til høsten. Fra Domus Juridica mot Pilestredet – vil den nye passasjen Tullinkvartalet åpenbare seg med spenstig lyssetting inspirert av norsk natur og nordlyset.

Utenfor Rebel finner du St. Olavs plass, den femarmede, brosteinsbelagte stjerneplassen som i 1868 ble opparbeidet etter parisiske forbilder, med sine Tokyokirsebærtrær og mange uteserveringer. Midt på plassen troner den norske billedkunstneren Sven Påhlssons lysfontene fra 2009. Her totalrehabiliteres også arkitektene Erling Viksjø og Inge Dahls senmodernistiske signalbygg St. Olavs plass 5 fra 1969.

Over disse nye og rehabiliterte bygulvene, tett inntil historiske murgårdskvartaler som bare skriker OSLO, vil tusenvis av mennesker jobbe i et mangfoldig næringsliv med kunnskap som fellesnevner. Bedriftene på Tullin kan dra nytte av nærheten til de akademiske miljøene på OsloMet og juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo, og dermed få en unik tilgang til ny kompetanse fra ulike fagfelt man bare kan drømme om andre steder i byen!


Gammelt møter nytt på Tullin. Til venstre ser vi Universitetsgata 7-9.
Tegnet av Cubo Arkitekter for Entra

Et variert kultur- og uteliv

Zetlitz´gate er en pittoresk perle på Tullin.

Tullin har flere bastioner innen Oslos kulturliv som bare gnir i henda etter å endelig få åpne sceneteppet igjen etter halvannet år med restriksjoner. I nærområdet finner du garantert noe som passer for deg, enten du ønsker å se et glitrende revyshow på Edderkoppen, vært midt i moshpiten under en punkkonsert på Blitz eller kjøpe en spennende bok på legendariske Tronsmo bokhandel, som den myteomspunne beatpoeten Allen Ginsberg en gang kronet til “the best bookstore in the world” Det er den unike variasjonen av uttrykk og opplevelser som gjør Tullin ekstra spennende. Her skal hardbarka forretningsfolk, IT-nerds, hipstere og alle andre mingle side om side. Siloene skal sprenges og det skal føles helt naturlig.

Matopplevelser i kø

Kafé Fuglen, Izakaya, Tekehtopa, Sonnys Kebab House. Tullin byr allerede på en rekke Oslo-institusjoner på matfronten. Med et vidt spenn. Fra nydelig sjømat på Restaurant Fjord, via italienske delikatesser på Din Deli, til plantebaserte herligheter på Nordvegan. Og flere slike opplevelser skapes as we speak! Bare vent til du setter beina dine inne på Rebels egen garasjebar, Skråplanet, for første gang. Vi satser på at de som er der på åpningsdagen skal kunne skryte like høylytt av dette som de 200 som faktisk så Sex Pistols live på Pingvin Club i Teatergata i 1977. Tusenvis av andre påstår at de var der…

Eller hva med Rebels egen vinbar, hvor overkickadorene i Fursetgruppen tryller frem de herligste retter akkompagnert av italiensk vin fra en av landets mest rikholdige vinkjellere? Legg til en ramen-restaurant og et osteria i samme slengen; du skal ikke gå sulten fra Rebel! Og hvis du mot formodning skulle glemme å spise, eller rett og slett ønsker nye impulser, så finnes det altså plenty av andre restauranter i området rundt oss. Maten blir en viktig del av totalopplevelsen Tullin.


Skråplanet tar form. Nå er bardisken på plass.

You know where to be!

Tullin vokser. Vi elsker det mangfoldige nabolaget som vokser fram utenfor de 27.000 fantastiske kvadratmetrene som utgjør Rebel. Opplev Tullin allerede i dag, før alle de andre sinkene!