Rebel
Rebel og St. Olavs plass i Oslo

Til topps i Rebel

På toppen av Rebel, med en uslåelig panoramautsikt over Oslo på alle sider, logger Digital Norway inn høsten 2021 – og etablerer Toppindustrisenteret som en del av det store teknofellesskapet som bygges i Rebel. Det blir trippel helix og kanskje en og annen dobbel espresso når næringsliv, akademia og det offentlige braker sammen for å skape landets mest høytsvevende og framtidsretta lærings- og utviklingsarena.

Rebeller har klokketro på at kunnskapsdeling på tvers av mennesker, selskaper og bransjer er veien å gå for å skape fremtidens løsninger. Innovasjon oppstår sjelden i enerom eller interne ekkokamre. I Rebel skal derfor delingskulturen fra Teknologihuset leve videre og ekspanderes ad astra! Slik skaper vi Norges viktigste arena for åpen kunnskapsdeling, inspirerende faglig engasjement og kompromissløs utvikling av fremtidens teknologikompetanse. Med Toppindustrisenteret tilstede i Rebel står vi enda sterkere rustet for å takle morgendagens utfordringer.

 

Toppindustrisenteret

Toppindustrisenteret blir en lærings- og utviklingsarena for virksomheter på tvers av næringsliv og offentlig sektor – med hovedfokus på datasamarbeid og digitaliseringskompetanse. Bak Toppindustrisenteret står Digital Norway, som er en regjeringsstøttet non-profit-virksomhet med et bredt eierskap fra Norges ledende selskaper, blant andre Telenor, Sintef og DNB.

Med Toppindustrisenteret på plass, får Rebel nok en ambisiøs partner som forsterker et allerede bunnsolid økosystem. I Rebel skal hele 17 etasjer fylles av en lang rekke etablerte og fremadstormende softwarebedrifter, utdanningsaktører via Rebel Campus og Oslos råeste sted for fysiske og digitale konferanser i Rebel Arena. Toppindustrisenteret skal i dette spennende puslespillet bidra til å gjøre norske bedrifter enda mer konkurransedyktige. Da blir samarbeid og god gammeldags dugnadsånd viktig! Rebel-fellesskapet skal sørge for at Norge rykker opp i verdenstoppen innen digitalisering.

– Toppidrettsenteret er en klar inspirasjonskilde. Likheten i navnene er ikke tilfeldig. Med fokus på å styrke både bredden og toppidretten har Norge klart å kjempe over sin vektklasse i flere tiår. Dette er et eksempel til etterfølgelse for næringslivet. Vi må lære av hverandre og våge å spille hverandre gode, på tross av at vi er konkurrenter i det daglige. Toppindustrisenteret er derfor en viktig partner for oss for å styrke en samhandlingskultur som alle rebeller vil være tjent med i lengden, sier Chief Rebel, Peter Jetzel.

 

Teknologihuset 2.0

Dette med open source, samhandling og kunnskapsdeling i IT-bransjen er ikke noe nytt her på berget. Og det oppstår ikke av seg selv i Rebel heller. Denne ånden har levd helt siden starten av det norske IT-eventyret, og siden 2013 har teknologenes svar på Litteraturhuset, Teknologihuset, sørget for grenseløs kunnskapsdeling gjennom åpne fagmøter i Pilestredet 56

– Rebel blir Teknologihuset 2.0. De 70+ communityene som i dag er tilknyttet Teknologihuset får i Rebel en enda større mulighet til å videreutvikle det engasjementet og delingskulturen som allerede er etablert gjennom flere år med åpne fagmøter i Pilestredet. Rebel skal føre til en akselerasjon av teknologikompetanse og økt innovasjonskraft i Norge, basert på at vi spiller hverandre gode og hjelper hverandre å vokse, uansett størrelse og bransje, sier Peter Jetzel.

 

Oslo skal bli et innovasjonssentrum

Norge og resten av verden står overfor store utfordringer som krever nye, gode løsninger. Koder må knekkes på mange felt og kompetansen må løftes, enten det er snakk om IT-sikkerhet, helseteknologi eller løsninger som bidrar til det grønne skiftet. Rebel blir en sentral aktør når disse prosessene skal settes i høygir.

– Norsk softwareutvikling skal for alvor løftes frem i rampelyset og styrkes som den sentrale bærebjelken det er for offentlig sektor og landets næringsliv, og Oslo skal bli et innovasjonssentrum og et kraftsenter for næringsrettet programvareutvikling som skal konkurrere selv med Silicon Valley, når det gjelder å lokke til seg de aller beste talentene i verden, sier Jetzel.