Rebel

Meet

Standing on the shoulders of giants

Rebel Meet består av 16 heftige møterom med kapasitet fra 2-22 pax. Med alt du trenger av utstyr, selvfølgelig. For those about to disrupt, we salute you!

Fast pris. Enkelt og greit. 90 NOK per stoltime inkludert kaffe. Selvfølgelig er det anledning til å bestille digg møteromsmat i tillegg.

Møte,
sa du?

Book Rebel Meet.


Ada

22 pax

Grevinne Ada Lovelace (1815 – 1852) var a rebel with a cause, a rebel for a change. Selvsagt er hun vår sjefsheltinne – en legendarisk datapionér som hun var, ansett for å være verdens første dataprogrammerer.

Hun er med oss i ånden, og vi ærer teknogrevinnen med det største og mest adelige møterommet i Rebel.

«That brain of mine is something more than merely mortal; as time will show.»
~ Ada Lovelace

Emmett

12 pax

Emmett Lathrop «Doc» Brown, Ph.D. Oppfinner av tidenes tidenes første tidsmaskin. I en DeLorean. Vel, i allefall var han det i filmen Tilbake til fremtiden.

En Einstein-lookalike med minst like ville idéer og minst like mye rufs i håret. Eksentrisk og jordfjern, men samtidig fundamentalt optimistisk. If you put your mind to it, you can accomplish anything.

«You’re not thinking fourth dimensionally!»
~ Doc Brown

Kim

12 pax

Her på huset er det idéene dine som teller, ikke hvem du er, hvor du kommer fra, hvilket kjønn du identifiserer deg med eller hvem du velger å elske. Kim Friele (1935-2021) levde et langt liv i front i kampen for like rettigheter for alle.

Et forbilde for alle som sammen bygger det mangfoldige teknofellesskapet i Rebel: Skeive kodehoder. Ikke-binære som digger binærkode. Alle som respekterer andre for den personen de er, uavhengig av legning, hudfarge og bakgrunn. Vi skriver LOVE med store bokstaver og hyller den kompromissløse homoaktivisten Kim Friele.

«Mot er en bølge som river alle med seg, også de som ikke tør.»
~ Kim Friele

javaBin

10 pax

Et møterom til ære for Norges desidert største og mest rebelske community-gruppe, som drives av rundt 50 frivillige ildsjeler over hele landet og teller nesten 3000 medlemmer.

javaBin handler om gjørokrati, kunnskapsdeling, open source og troen på at de beste idéene oppstår i møtet mellom mennesker. En beskrivelse som gjør at det kribler i beina på selv den mest hardbarka og datadrevne rebell! A match made in teknohimmelen, sier vi.

Dorothy

8 pax

Fossilalderen har tært på planeten vår. Noen skjønte dette før alle andre. Dorothy Stowe er et ukjent navn for de fleste, men hun var med på å grunnlegge Greenpeace og kjempet iherdig og uselvisk gjennom et langt liv – langt utenfor rampelyset – for sin hjertesak.

Noen snakker om å forandre verden. Dorothy snakket om å redde verden. På Rebel skal vi i fellesskap være med på å redde verden gjennom forandring. Technology for a change. Technology for good. For en grønn og bærekraftig fremtid for generasjonene etter oss!

Nikola

8 pax

Mannen som oppfant det 20. århundre. Den moderne elektrisitets skytsengel. Vestens trollmann. Dette er bare av noen av kallenavnene som har blitt gitt elektrorebellen Nikola Tesla, det eksentriske og myteomspunne oppfinner-geniet som etter sigende ble født under en elektrisk storm en julinatt i 1856.

“We crave for new sensations but soon become indifferent to them. The wonders of yesterday are today common occurrences.”
~ Nikola Tesla

Matt

8 pax

Vreng på deg den kuleste sløyfa du har, stig inn i en TARDIS og end opp i et møterom som ser mye større ut på innsiden enn fra utsiden.

Matt er en hyllest til Doctor Who-universet som helhet, og særlig Matt Smith – den 11. doktoren i rekka. Plusspoeng til den som tar den litt obskure referansen på inngangsskiltet.

«Bowties are cool.»
~ Matt Smith

Hedy

6 pax

Hedy Lamarr! En ekte Rebel-heltinne som etter å ha blitt holde innesperret i et østerriksk slott av en søkkrik og sjalu tyrann av en ektemann, rømte til Los Angeles for å oppfylle sine drømmer.

Ikke ble hun bare et Hollywood-ikon, men hun ble også med-oppfinner av kommunikasjonssystemet som bidro til at de allierte vant andre verdenskrig, og som senere utviklet seg til å bli vårt alles kjære WiFi.

«Films have a certain place in a certain time period. Technology is forever.»
~ Hedy Lamarr

Ziggy

6 pax

Ungdomsrommet du alltid drømte om! Rebels desidert mest rocka møterom er selvsagt en hyllest til David Bowies alter ego, Ziggy Stardust.

Bowie hadde en enorm påvirkningskraft på hele populærkulturen, og med Ziggy Stardust bidro han til å revitaliserte hele sci-fi-sjangeren. En stemme fra en annen galakse som ga en stemme til de som føler seg annerledes på jorden. Et nerdeikon og en inspirasjonskilde for alle som våger å være annerledes, og som tør å tenke grenseløst.

Som alle drømmerom med respekt for seg selv, har Ziggy to svære Cerwin Vega-høytalere montert på veggen. Sett volumknappen til 11 og len deg tilbake!

«Tomorrow belongs to those who can hear it coming.»
~ David Bowie

Magnus

6 pax

Magnus Carlsen. Sjakkgeniet som tok Norge til nye høyder i en gren som tradisjonelt har blitt dominert av utøvere fra langt mektigere nasjoner.

Selvsagt hyller vi sjakkens Mozart med et møterom, der du selv kan utfordre kollegaer til et slag på det store veggmonterte sjakkspillet. Zugzwang!

«Without the element of enjoyment, it is not worth trying to excel at anything.”
~ Magnus Carlsen

James

6 pax

Dr. Java himself, James Gosling, er en av tidenes mest innflytelsesrike kodehoder. Det er med beundring og respekt at vi hyller denne guruen med et møterom i Rebel. Java-oppfinneren har vært en helt i norske programmeringskretser lenge. Ikke uten grunn.

Visste du at det norskutviklede programmeringsspråket Simula var en viktig inspirasjonskilde da Gosling tryllet fram Java? Vi digger James og synes ærlig talt at Ryan er bittelitt oppskrytt!

«It makes my head explode when there are people who think you can do everything in HTML.»
~ James Gosling

Simula

6 pax

Viktigere enn både ostehøvelen, sprayboksen og bindersen til sammen!

Det norskutviklede programmeringsspråket Simula introduserte objektorientert programmering for verden, med egenskaper som objekter, klasser, subklasser, arv, virtuelle metoder, korutiner og diskret hendelses-simulering.

Bak det hele stod to proto-rebeller i den norske IT-historien, Ole-Johan Dahl og Kristen Nygaard. Programmeringsspråket skulle senere være en inspirasjonskilde til både C++ og Java.

Alan

4 pax

Universalgeniet Alan Turing var både den moderne datamaskinens og den kunstige intelligensens far.

Møterommet kjennetegnes av alt annet enn komfort med sine små, harde stoler og tapet med turingmønstre fra gulv til tak. Om du du er lei av møter som draaar ut på tid, så er dette møterommet du har letet etter. Det skal faktisk føles litt ubehagelig å oppholde seg her. NEXT!

“Sometimes it is the people no one can imagine anything of who do the things no one can imagine.”
~ Alan Turing

Tandberg

4 pax

Tandberg. Navnet klinger bra for både audiofile og datanerder! Tandberg Data var noe så sjeldent som en internasjonal, norsk storsuksess innen dataprodukter.

Takket være Tandberg var Norge lenge verdensledende på datalagring og Tandberg Data var med på å legge grunnlaget for økt industriell verdiskaping innen teknologi i Norge. Vi løfter fram Tandberg Datas historie som inspirasjon til dagens rebeller som skal skape nye, norske teknoeventyr!

LKK (Lær kidsa koding!)

4 pax

The kids are all right, sang The Who, bare for å starte med en referanse som det oser boomer av. Kidsa i dag er ikke bare allright, de er eksepsjonelle. Generasjon Z er den første heldigitale generasjonen, og de kommer derfor til å PWNE oss alle når det gjelder innovasjonskraft, kodemagi og kompetanse innen IT og tech.

Siden 2013 har non-profit-bevegelsen Lær kidsa koding! jobbet iherdig for å lære barn over hele landet IT og programmering. Fremtidens teknohelter er i gode hender.

Lewis

2 pax

Et hemmelig bibliotek! Ekte rebeller dyrker barnet i seg og elsker nye eventyr.

Charles Lutwidge Dodgson, aka Lewis Carroll var en av de største eventyrskaperne av alle, og få andre litterære verk har satt så dype spor i litteraturhistorien som klassikeren Alice i Eventyrland. Boka som gjennom sitt språk og innhold viste oss at drømmer har sin egen absurde logikk.

«I’m not strange, weird, off, nor crazy, my reality is just different from yours.»
~ Lewis Carroll