Rebel – i konstant beta

image240-463
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Fokuset på smarte bygg er økende, og teknohodene som fyller Rebel får gleden av å flytte inn i et av de første byggene i verden som tilgjengeliggjør stordata fra sensormålinger, som brukerne – via en åpen IT-plattform – har tilgang til for å kunne innovere og komme opp med nye smarte løsninger. Gjennom kontinuerlige oppdateringer og forbedringer av bygget, blir Rebel en ledestjerne for andre næringsbygg når det gjelder miljøfokus og brukertilfredshet.

Som alle nye og rehabiliterte Entrabygg tar Rebel sikte på å støtte Smart by Powerhouse – nivå 2. Det vil si at bygget kommuniserer med brukerne, gir veiledning og tilpasser seg brukernes preferanser og bruksmønstre. Samtidig vil åpne API-er forenkle deling av data og implementering av nye tjenester. Målet er at Rebel etterhvert skal nå høyeste nivå, og bli et smart kognitivt bygg som er selvlærende og bruker historiske data og maskinlæring til å forbedre sine prediksjonsmodeller, drift og styring – samtidig som det kommuniserer og samhandler med nabobygg og omgivelsene rundt seg.

Kontorbyggenes svar på Tesla

Tenk Tesla! Bilen som revolusjonerte bilbransjen gjennom å utvikle og oppdatere seg selv. Før Tesla ble alle biler skrudd sammen, shippet ut, solgt og tatt i bruk and that was it. Uten tanke på at man gjennom å se på data fra bruk av bilene kunne oppdage bugs og muligheter for forbedringer. Gjennom stadig nye programvareoppdateringer har Tesla – basert på data fra faktisk bruk – klart å forbedre både motorstyrke, bremser og batterikapasitet på bilene sine. Programvareforbedringene i Tesla har nå kommet så langt at Elon Musk nylig uttalte at selvkjørende biler kun er måneder unna

Selv om vi elsker å suse rundt i vår klassiske DeLorean, blir det å flytte inn i kontorer i et fremtidsrettet smartbygg som Rebel på mange måter som å kjøpe en Tesla. Du blir en del av et bygg som er under kontinuerlig oppdatering gjennom brukertester, der det endelige målet er full kognitivitet.

For å oppnå dette blir Rebel et bygg som er i konstant beta. På den måten sikrer vi at det snart 60 år gamle bygget kan stå i minst 60 år til, og være konstant tilpasningsdyktig i forhold til fremtidige behov når det gjelder miljø- og brukerkrav. I Rebel skaper vi fremtidens arbeidsmiljø. I dag. Sammen.

Personvernet trumfer alt

Personvernet er selvsagt i høysetet når man utvikler et smartbygg hvor store mengder data blir tilgjengeliggjort for utviklere. Brukernes personvern garanteres gjennom anonymisering av data, og det blir ikke mulig å knytte målinger opp mot enkeltpersoner eller mindre grupper, i henhold til GDPR og andre relevante lovkrav.

Et high-tech hus for teknorebeller

Rebel blir et fyrtårn for kunnskapsdeling og innovasjon på Tullin, midt i Oslo. 1500 teknohoder samles under ett og samme tak der alt snurrer rundt innovasjon og det digitale. Her skal fremtidens utfordringer løses. Det skulle da bare mangle at selve huset blir high-tech også! 

Følg utviklingen

Er du en Rebel? Last ned prospektet og hold deg oppdatert på  utviklingen i Universitetsgata 2.