Rebel-heltene javaBin

Javazone 2019 - Day 1
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Når norske IT-helter skal hedres med et møterom i Rebel ville det vært kriminelt å overse javaBin. Norges desidert største og mest rebelske community-gruppe, som drives av rundt 50 frivillige ildsjeler over hele landet og har nesten 3000 medlemmer.

javaBin er arrangøren bak Norges største IT-happening, JavaZone, en av verdens største IT-konferanser drevet på frivillig basis. Det er 17. mai, Ada Lovelace-dagen og Winter-een-mas på en og samme tid når over 3000 deltakere og 200+ foredragsholdere fra hele verden møtes i Oslo Spektrum for to dager med inspirerende tech talks, paneldebatter, geeky mingling og en fest som alle streitingene utenfor døra bare kan drømme om. Alt i den herlige kunnskapsdelings-ånden som både javaBin og Rebel er tufta på. Neste JavaZone finner sted i september 2021 – bank i bordet!

En prisvinnende JUG

javaBin står for Javabrukerforeningen i Norge, og ble stiftet av Schibsted Nett, Radio 1 og Skrivervik Data i 1996. Formålet var å arrangere av en Norsk applet-konkurranse inspirert av en tilsvarende internasjonal konkurranse arrangert av SunSoft. 

Året etterpå tok en gruppe frivillige, med javaBin-legende Thor Henning “Totto” Hetland i spissen, over foreningen, og dette var startskuddet på javaBin slik vi kjenner det i dag. Foreningen vokste seg fram over hele landet, og andelen frivillige økte etterhvert som årene gikk. I 2013 ble de sponsor av Teknologihuset i Oslo, og i 2019 vant javaBin den internasjonale Duke´s Choice Award, som et tegn på at de regnes som en av verdens fremste Java User Groups (JUGs).

Meetups over hele landet

javaBin arrangerer meetups, studentarrangementer og arrangementer for barn fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, gjennom hele året. I Oslo har meetups funnet sted hver tirsdag kveld på Teknologihuset, helt til koronaen kom.

Meetupsene er ment til å styrke markedet på javaplattformen, og er en ypperlig arena for å dele erfaringer. I tillegg er det en sosial arena der kontakter knyttes på tvers av bedrifter og fagmiljøer.

Høsten 2021 fyller javaBin 25 år og da kommer meetupsene til å finne sted i Rebel – Teknologihuset 2.0.

Gjørokrati

javaBin handler om gjørokrati, kunnskapsdeling, open source og troen på at de beste idéene oppstår i møtet mellom mennesker. Høres mistenkelig likt ut det Rebel også står for! A match made in teknohimmelen, sier vi. Selvfølgelig skal javaBin hedres med et møterom i deres navn!

For mer info, log in på www.java.no

P.S.: Trailerne til JavaZone er legendariske. Vi koster på oss et tilbakeblikk på denne virale klassikeren fra 2013! 

Følg utviklingen

Er du en Rebel? Last ned prospektet og hold deg oppdatert på  utviklingen i Universitetsgata 2.