Rebel
Vibbio logger inn i Rebel

Nye vibber fra videorebellene

Etter flere måneder med hardt arbeid, lanserer det fremadstormende videotech-selskapet VIBBIO i disse dager versjon 2.0 av verktøyet som gjør det enkelt å lage knakende godt videoinnhold uten å kjenne til alle de manuelle tweaksene i tradisjonelle videoredigeringsverktøy. På kundelisten står allerede store selskaper som Scandic, Sopra Steria og Elkjøp.

Å skape video som virkelig rocker har tidligere krevd en heftig porsjon spesialkompetanse, teknisk innsikt og ikke minst tid. Tradisjonelle videoredigeringsverkøy som Adobe Premiere Pro, med sine endeløse og skremmende menyer, har dermed blitt et hinder for mange bedrifter som ønsker å bruke video i sin kommunikasjon, men som ikke har den nødvendige kompetansen på området, og derfor må ta den dyre og tidkrevende omveien gjennom eksterne byråer.

 

Video with good vibes

Det finnes allerede flere malstyrte online-løsninger for videoproduksjon, som for eksempel Animoto. Ett av problemene med disse verktøyene er at de skaper videoer som ser helt like ut som andre videoer, på grunn av et begrenset antall templates og valgmuligheter.

Videorebellene i VIBBIO ønsker å gjøre noe med dette. De tar sikte på å plassere seg i mellomsjiktet, med helautomatiske løsninger, intuitiv brukeropplevelse og fokus på individuell tilpasning. Idealkunden er små og mellomstore bedrifter som mangler en in-house videonerd, men som allikevel ønsker å bruke brandet video i både intern og ekstern kommunikasjon og markedsføring av sine produkter og tjenester. VIBBIO mener at det å skape video skal være like enkelt som, men mye mer moro enn, å skape en Powerpoint-presentasjon.

– Vi har brukt mye tid på å gjøre brukeropplevelsen i versjon 2.0 så lite skremmende som mulig ved å skape et gjenkjennbart og brukervennlig layout som minner om annen software folk har kjennskap til, som for eksempel Powerpoint. VIBBIO tar det beste fra tradisjonelle videoredigeringsverktøy som Adobe Premiere Pro, samtidig som vi skreller bort mesteparten av de avanserte funksjonalitetene som folk sjelden har bruk for, rett og slett for å gjøre det enkelt for alle å skape engasjerende og informativt videoinnhold, sier Marianne Bratt Ricketts, gründer og daglig leder i VIBBIO.

– Vi ønsker en kort læringskurve, slik at kundene våre faktisk kommer i gang med å produsere video så raskt som mulig. I den nye versjon er det aller meste nytt, med flere endringer som er implementert etter tilbakemeldinger fra våre eksisterende kunder. Verktøykassen med features er oppdatert, og brukerne har tilgang til et rikt arkiv med videoklipp, bilder og lyd som de fritt kan bruke i sine videoer. I tillegg har VIBBIO 2.0 et hjelpesenter hvor brukeren gis forslag og inspirasjon, samt muligheten til å kontakte oss for support, om de ønsker dette, fortsetter hun.

Nysgjerrig? Sjekk ut VIBBIO og sign opp for en gratis prøveperiode!

 

Sharing is caring

VIBBIO logger inn i Rebel i 2021, og fokuset på kunnskaps- og kompetansedeling er noe av det som lokker selskapet aller mest. Kunnskapsdeling og det å lære av hverandre ligger i kjernen av startup-virksomheter, både i kontorlokalene vi deler og i åpne fagmøter på steder som Teknologihuset.

– Et stort IT-miljø som Rebel åpner en helt ny kontaktbase for oss, der vi får tilgang til mange ulike aktører på flere kompetansefelt. Det blir et sted der vi kontinuerlig lærer av hverandre. Miksen mellom startups og mer etablerte selskaper er særlig spennende, og skaper en enorm spennvidde. Vi håper at VIBBIO blir et verktøy som aktivt brukes i huset, både i internkommunikasjon og ikke minst i eksternkommunikasjon, der vi kan være med på å synliggjøre alt det spennende som skjer på huset til et bredt publikum, sier en forventningsfull Marianne Bratt Ricketts.