Rebel

News

Grenseløse Rebel

Da Rebel inntok Universitetsgata 2 snakka vi om å virke sammen under samme tak, om å dele grenseløst og grensesprengende. Vi hadde klokkertro på at Rebel var akkurat det verden trengte. Kun to måneder etter åpninga er det klart at vi har sprengt grensene hakket raskere enn vi forespeilet oss. Rebels kontorkapasitet er rett og slett utsolgt, og derfor gønner vi nå på med 2650 ekstra kvadratmeter i nabobygget St. Olavs plass 5. En arena for kunnskapsdeling må jo aldri bli for liten!

Velkommen til Rebel under Tullindagene!

Den 14-16. oktober går aktørene på Tullin sammen for å skape Tullindagene 2021. Områdene rundt St. Olavs plass og Tullinløkka kommer til å syde med aktiviteter for hele familien. Dette blir også en gylden mulighet til å besøke Rebel, for å oppleve med egne øyne hva alt føzzet handler om.

Garasjebaren Skråplanet på Rebel, Oslo

Skråplanet og Di Sopra åpner

Rebel syder over med happenings. Denne uka er intet unntak. Gjør deg klar for nye opplevelser på mat- og drikkefronten. Nå tar vi rennafart og åpner dørene til vår spiralformede garasjebar, Skråplanet. Den 19 oktober åpner vår italienske vinbar, Di Sotto.

En lattermild og engasjert kronprins Haakon på åpningen av Oslo Innovation Week 2021 på Rebel.

Trippel helix med royal twist

I kakafonien av buzzwords slenges ordet innovasjon gjerne ut på bordet, og som oftest ender det opp med tåkeprat og glitrende glansbilder. Samtidig ER vi avhengige av faktisk innovasjon for å utvikle oss videre i en verden som skriker etter nye løsninger. Flotte visjoner må derfor konkretiseres. I dag møtte kronprins Haakon og ordfører Marianne Borgen gründermiljøene på Rebel, under åpningen av Oslo Innovation Week 2021, for å diskutere nettopp dette.

Di Sopra på Rebel Oslo

Velkommen til Yatai! og Di Sopra

Rebels restauranter og barer byr på reinspikka hygge uten slipstvang og stiv bordsetting – uansett hva du måtte ha cravings på. Nå har vi i samarbeid med Fursetgruppen åpna dørene til to av våre konsepter langs Pilestredet. Den japanske street food-restauranten Yatai! og den italienske delikatessebutikken Di Sopra.

ROCS svever inn i Rebel

ROCS – Rocket Science of Marketing – tar med kundene på en teknoreise i automatisert og personlig kundekommunikasjon basert på reelle data. De ser på markedsføring som en vitenskap og har “It´s not rocket science to us” som motto. Om noen uker er det lift-off når disse martech-marinerte astronautene svever inn i Rebel.

Haptiq i bevegelse

Haptiq har som mål å gjøre VR tilgjengelig for alle med sin no-code-plattform, Cloudberrie. Nå logger de inn blant både kode- og no-codehoder i Rebel, Norges nye og mangfoldige høyborg for softwareutvikling.

Et møterom for kjappe avgjørelser

Rebel har i alt 16 møterom med som hyller pionerene som banet vei for oss. Av alle disse unike møterommene er Alan Turing-rommet det mest ubehagelige. Det er rett og slett spesialdesignet for kjappe avgjørelser.

Bokbasen skriver nytt kapittel

Bokbasen er navet i distribusjonen av metadata og e- og lydbøker for norsk litteratur, og leverer et bredt spekter av digitale tjenester til litteratur-Norge. Målet er å tilby effektiviserende felles infrastrukturløsninger for det norske bokmarkedet. Nå skriver de neste kapittel i sin egen historie ved å logge inn i Rebel. 

Logistikk-rebellene i Zoopit logger inn

Teknologistikk-rebellene i Zoopit omtaler seg selv som Nordens raskeste og enkleste leveringstjeneste. Deres systemer sikrer at alt er på stell når nettkundene til store dagligvarekjeder som Meny, Spar og Joker bestiller varer hjem på døra. Teamet i det Schibsted- og Norgesgruppen-eide selskapet består av en dreven rekke rekke med young rebels som nå klare til å ta steget inn i fremtiden ved å logge inn i Rebel.

Spiraltrappen i U2

Når man rehabiliterer et ærverdig bygg er det viktig å ta vare på detaljer som særpreger konstruksjonen. Selvfølgelig av estetiske grunner, men også med tanke på miljøet.

Siglar Carbon seiler inn i Rebel

Foto: Aleksander Berntsen / Siglar Carbon

Siglar Carbon har utviklet en digital plattform for å måle, rapportere og estimere utslipp fra internasjonal sjøfart. Målet er å hjelpe lasteeiere og rederier til å redusere sine CO2-utslipp. I september 2021 logger det Stavanger- og Oslo-baserte selskapet inn i Rebel.

Rebel for a change

Grevinne Ada Lovelace (1815 - 1852) var a rebel with a cause, a rebel for a change. Selvsagt er hun vår heltinne – en legendarisk datapionér som hun er, ansett for å være verdens første programmerer. Hun er med oss i ånden, og vi ærer henne med det største møterommet i Rebel.

Vi elsker Tullin!

Rebel er et av mange prosjekter som for tiden sparker fart i den pågående revitaliseringen av Tullin. Nabolaget midt i Oslo sentrum transformeres og skal settes på kartet som en attraktiv destinasjon og møteplass for både næringsliv, studenter og allmennheten, med en variasjon i opplevelser få andre strøk i byen kan matche.

Friele i front

Foto: Ylva Seiff BergeWikimedia Commons

Hun en ekte rebel with a cause. Et langt liv i front i kampen for like rettigheter for alle. Et forbilde for oss som sammen bygger det mangfoldige og inkluderende teknofellesskapet i Rebel. Vi hyller den kompromissløse homoaktivisten Kim Friele med et møterom i alle regnbuens farger.

Techfolk logger inn i Rebel

Rebel fylles til randen av kloke folk med tech som spesialfelt. Siste tilskudd er det fremadstormende konsulentselskapet Techfolk, som tar med seg bøttevis av IT-kompetanse og deiser inn i den digitale delingskulturens høyborg, Rebel.

Elektrorebellen Nikola Tesla

Mannen som oppfant det 20. århundre. Den moderne elektrisitets skytsengel. Vestens trollmann. Dette er bare av noen av kallenavnene som har blitt gitt Nikola Tesla, den eksentriske og myteomspunne oppfinneren som blir født under en elektrisk storm en julinatt i 1856 i landsbyen Smiljan i dagens Kroatia. Vi hedrer ham med et eget møterom i Rebel.

LeadX logger inn i Rebel

LeadX ledet inn i fristelse

LeadX vil gjøre salg lekende lett ved å skape leads av ansattes relasjoner og forbindelser gjennom den nyskapende appen LeadX 360®. Nå rykker de inn i Rebel og styrker ytterligere martech-miljøet som er i ferd med å etablere seg i Universitetsgata 2.

Sjekk møterommene i Rebel!

De 16 møterommene i Rebel er dedikert til heltene som har banet veien for oss i teknologihistorien og i den nerdete delen av populærkulturen. Nå begynner flere av disse å ta form.

Atriumtrappen i Expo i Rebel Oslo

The Rebel is in the details

Forrige uke overtok vi bygget fra hovedentreprenør Skanska, som sammen med Entra har jobbet steinhardt med å transformere U2 fra et ganske traust og gammeldags kontorbygg til et moderne kunnskapshus som er skreddersydd for fremtidens arbeidsmiljø.

Sonat logger inn i Rebel. Bildet er fra en av deres fagdager i 2019.

Sonat spiller opp i Rebel

Sonat består av 80 entusiastiske teknologi-konsulenter som spesialiserer seg på å etablere gode strategier for digitalisering. Visjonen er å gjøre kundene gode på samspillet mellom teknologi, forretningsutvikling og ledelse. Selskapet med det musikalsk inspirerte navnet inntar orkesterplass når Rebel skal urframføres høsten 2021.

David Bowie som Ziggy Stardust

Rebel Rebel – vi hyller David Bowie

Noen ganger dukker det opp artister som evner å viske ut skillene mellom virkelighet og science fiction. En av disse futuristene var David Bowie, som med sitt alter ego Ziggy Stardust, tok den jordnære rocken med i et romskip, ut i et fargesprakende univers av utopiske fantasier og dystopiske observasjoner. Vi hyller rebellen David Bowie med et eget Ziggy Stardust-møterom i Rebel.

Rebel er Community Partner for online-konferansen mcb tech .21

Rebel er stolte over å være Community Partner når online-konferansen mcb tech .21 sparkes i gang den 10. juni. Årets konferanse er gratis og åpen for alle, og vil være en utenom det vanlige, virtuell studio-opplevelse, levert av Media City Bergens medieklyngemedlemmer Vizrt, Myreze og Kulturoperatørene.

Antler logger inn i Rebel

Antler kvesser gevirene og logger inn i Rebel

Teknologiske nyvinninger trenger kapital for å fly. VC-selskapet Antler heier på de beste folka som i dag skaper morgendagens løsninger. Til høsten tar selskapet et regelrett hjortesprang inn i fremtiden, inn i Rebel.

Universitetet i Oslo IMO 2022

Rebel blir samlingspunkt under matte-OL 2022

Rebel er stolte over å kunne ønske 600 av morgendagens matte-rebeller fra mer enn 100 land over hele verden velkommen til Oslo når International Mathematical Olympiad (IMO) 2022 går av stabelen i juli neste år.

Media City Bergen og Rebel inngår samarbeid

Øst og vest sammen? Ja, visst! Det blir grenseløs deling av kunnskap og idéer over fjell og fjorder når Media City Bergen og Rebel nå inngår et samarbeid som gir partene en unik tilgang på gode ressurser, felles nettverk og muligheter til å kjøre spennende events i fellesskap.

Jpro logger inn i Rebel

JPro tilbake til røttene for å vokse videre

JPro er en fullstack-tjenesteleverandør som leverer tjenester på både frontend og backend med over femti intelligente hoder som elsker teknologi og koding, og som brenner for å bidra til å utvikle Norges IT-fremtid. Nå logger selskapet inn i Rebel, rett ved St. Olavs plass, der JPro startet for tyve år siden.

Rebel inngår samarbeid med Springboard Martech

Rebel inngår samarbeid med Springboard Martech

Markedsføring og teknologiutvikling er to sider av samme sak. Oppdatert digital kompetanse er nødvendig for å ikke havne i bakevja i en fremadstormende bransje der morgendagens løsninger gjør dagens løsninger irrelevante. Rebel inngår et strategisk samarbeid med det norske byrået Springboard Martech for å bygge et kompetansehevende miljø rundt martech i hovedstaden.

Romfartspioneren Katherine Johnson

Katherine Johnson. Matematiker-geni. Romfartspioner. Det var ingen selvfølge at at en afrikansk-amerikansk kvinne som vokste opp under sørstatenes Jim Crow-lover, som begrenset hennes muligheter til utdanning, skulle bli en av de mest sentrale skikkelsene i NASAs romfartsprogram på 1960-tallet og utover. Vi hyller henne med et kursrom i hennes navn i Rebel.

Universalgeniet Alan Turing

Noen rebeller får såpass stor betydning at de ikke aner det i sin levetid. Alan Turing er både den moderne datamaskinens og den kunstige intelligensens far. Et kryptogeni som sammen med sitt team av kodeknekkere forkortet andre verdenskrig med to år. Men samtidig et offer for fordommer. Vi hyller universalgeniet Alan Turing med et møterom i hans navn i Rebel. 

Shortcut til fremtiden

Det startet på et loft i Kvadraturen i Oslo, der de lånte toalett av et skipsmeglerfirma over gangen. Siden den gang har Shortcut vokst seg ut av lokale etter lokale. Nå tar de banebrytende app-rebellene snarveien til teknohimmelen og logger inn i Rebel.

Rebel og St. Olavs plass i Oslo

Til topps i Rebel

På toppen av Rebel, med en uslåelig panoramautsikt over Oslo på alle sider, logger Digital Norway inn høsten 2021 – og etablerer Toppindustrisenteret som en del av det store teknofellesskapet som bygges i Rebel. Det blir trippel helix og kanskje en og annen dobbel espresso når næringsliv, akademia og det offentlige braker sammen for å skape landets mest høytsvevende og framtidsretta lærings- og utviklingsarena.

Kudos til Lær kidsa koding!

Foto: Ylva Seiff Berge

The kids are all right, sang The Who, bare for å starte med en referanse som det oser boomer av. Kidsa i dag er eksepsjonelle. Generasjon Z er den første heldigitale generasjonen, og de kommer derfor til å eie oss alle når det gjelder innovasjonskraft, kodemagi og kompetanse innen IT og tech. Siden 2013 har non-profit-bevegelsen Lær kidsa koding! jobbet for å lære barn IT og programmering. Vi hedrer bevegelsen med et eget møterom i Rebel. Kudos!

Rebel og St. Olavs plass i Oslo

BrandMaster logger inn i Rebel

Kontraktene renner inn, og Rebel begynner for alvor å fylles opp av selskaper som ønsker å være en del av den norske IT- og techbransjens svar på The Millennium Falcon. Den ferskeste rebellen er MarTech-selskapet BrandMaster, som har store internasjonale selskaper som BMW, Mercedes-Benz og Helly-Hansen på kundelista.

Vibbio logger inn i Rebel

Nye vibber fra videorebellene

Etter flere måneder med hardt arbeid, lanserer det fremadstormende videotech-selskapet VIBBIO i disse dager versjon 2.0 av verktøyet som gjør det enkelt å lage knakende godt videoinnhold uten å kjenne til alle de manuelle tweaksene i tradisjonelle videoredigeringsverktøy. På kundelisten står allerede store selskaper som Scandic, Sopra Steria og Elkjøp.

Intet WiFi uten Hedy

Hedy Lamarr! Som både var Hollywood-stjerne og oppfinner av kommunikasjonssystemet som bidro til at de allierte vant andre verdenskrig og senere utviklet seg til å bli vårt alles kjære Wifi. En ekte Rebel-heltinne. Rebel ærer henne med et møterom i hennes navn.

Tilbake til fremtidens smartbygg

Rebeller tråkker ikke oppgåtte stier, rebeller går sin egen vei. Inn i fremtiden. Vår sterke tro på egne idéer og vårt fokus på kunnskapsdeling gjør at verden slash nerden trenger oss. For å kunne fullføre dette oppdraget trenger rebeller å sitte i fysiske arbeidsomgivelser som ligger et steg foran. Rett og slett fordi vi lever for å finne løsninger på framtidas utfordringer i dag.