Rebel

Nagra logger inn i Rebel

Nagra er blant Oslos store teknologibedrifter. Teamet i Oslo består av rundt 80 teknonysgjerrige problemløsere som former fremtiden innen sikkerhetsløsninger for TV og streaming. Nå flytter de inn i freshe, moderne lokaler i 12. etasje i Rebel.

Nagra i Norge er en del av den større Kudelski-gruppen som er verdensleder innen digital sikkerhet. Med sin banebrytende teknologi tilbyr Nagra sikkerhetsløsninger til nærmere 600 TV-operatører som representerer over 300 millioner sluttbrukere over hele verden. Gruppen satser stadig på nye innovasjoner, og teamet i Oslo jobber med en god kombo av godt etablerte produkter og nye løsninger.

Av de ca. 80 ansatte i Oslo, er omtrent en tredjedel utviklere som er eksperter på encryption og sikkerhetsrelatert softwareutvikling, video og streaming, managed SaaS-service og support. De resterende jobber innen områder som logistikk, strategi og market intelligence, salg og administrasjon.

Eksperter på innholdsbeskyttelse

– Vi har jobbet på flere spennende prosjekter i det siste, sier Direktør for Software Engineering Valdimar Wik. – Vårt multi-DRM SaaS produkt, som bl.a. benyttes av Warner Bros. Discovery, beskyttet flere hundre millioner videostrømmer under OL i februar helt uten nedetid. Oslo-teamet jobber nå også sammen med Nagra internasjonalt for å hjelpe rettighetsholdere innen sport med å ta innholdet sitt rett til forbrukere ved å utvikle apper og webløsninger som bygger på Nagras ekspertise innen streaming, fan-engasjement og innholdsbeskyttelse.

Får tilgang til tech- og softwarebransjens viktigste samhandlingarena

Når Nagra logger inn i Rebel får de tilgang til en samhandlingsarena som er for tech- og softwarebransjen det Litteraturhuset er for litteraturmiljøet i landet. I Rebel er det fullt program med både faglige og sosiale events, i tillegg til en håndfull steder der man kan nyte herlig mat og drikke i regi av Fursetgruppen. Rett og slett et hus med alt man trenger.

– Det å flytte inn i Rebel ser vi som et naturlig valg; vi er faktisk tilbake der vi startet. Nagra, tidligere Conax, er et utspring fra Telenors forskningsmiljø på 80-tallet, så det å flytte tilbake til Telenors gamle lokaler er en sluttet sirkel for oss. I tillegg er bygget skikkelig oppgradert, så vi ser frem til både Rebel-arrangementer og å bli en del av det attraktive teknologimiljøet som allerede er på plass, sier Harald Ziegler, Daglig Leder for Nagra i Oslo.

– Det skal være så gøy på jobb at man ikke vil hjem! 

– Da vår nåværende leiekontrakt nærmet seg utløp var vi på flere lokasjoner for å finne et nytt kontor. Sentral beliggenhet var et tydelig kriterie da vi har en andel ansatte som bor utenfor bykjernen, og er avhengige av t-bane, buss eller tog for å komme oss til kontoret, sier Helga Bratlie Helland, Senior HR Business Partner i Norge. Da vi var på visning på byggeplassen sommeren 2020 hadde vi bare noen måneders erfaring med hjemmekontor og hybridarbeid, men vi var umiddelbart enige om at dette var et lokale vi ønsket oss, og et konsept som passet oss utmerket. Vi har i tiden etter justert oss til å la ansatte i samarbeid med sine kolleger bestemme hvor ofte de skal treffes på kontoret og tilpasser oss aktivt det hybride arbeidslivet. Rebel har samtidig satt forventningen når de sier «det skal være så gøy på jobb at man ikke vil hjem», så kanskje vil alle komme på kontoret hver dag likevel!

Utsikt, fagdeling og ølbrygging

– Vi har her vår egen lille arena i 12.etasje, med utsikt over hele byen, samtidig som vi er del av et større faglig miljø som vi ser frem til å bidra til. Vi gleder oss naturlig nok også til et fantastisk mat- og drikketilbud, med gode lunsjer og ikke minst eget øl fra bryggeriet Ølsmia som noen av våre kolleger lager nå i disse dager! avslutter Harald.