Kudos til Lær kidsa koding!

Lær kidsa koding!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Foto: Ylva Seiff Berge

The kids are all right, sang The Who, bare for å starte med en referanse som det oser boomer av. Kidsa i dag er eksepsjonelle. Generasjon Z er den første heldigitale generasjonen, og de kommer derfor til å eie oss alle når det gjelder innovasjonskraft, kodemagi og kompetanse innen IT og tech. Siden 2013 har non-profit-bevegelsen Lær kidsa koding! jobbet for å lære barn IT og programmering. Vi hedrer bevegelsen med et eget møterom i Rebel. Kudos!

Lær kidsa koding! ble startet i 2013 av geograf Helge Astad, systemutvikler Simen Sommerfeldt og teknokjentmann Torgeir Waterhouse. Målet med bevegelsen har siden starten vært å la barn få muligheten til å bli skapere, ikke bare forbrukere, av digitale tjenester, samt å få de yngste til å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet. 

Gjennom å vise barna magien som oppstår når man koder, øker man rekruttering til IT-yrker og realfag.  Ikke alle skal bli programmerere, men alle trenger å forstå hvordan den digitale verden fungerer, uansett hva de skal bli senere i livet. 

Kidsa som velger en karriere innen faget, vil ved endt utdanningsløp stå klare til å blåse den eldre garden av banen med sine banebrytende ideer.

Koding skal være for alle

Kodeklubben har en rekke kjerneverdier som alle rebeller kan skrive under på – uansett alder. Den viktigste er at den skal være for alle. Alle kjønn fra alle sosiale lag skal få muligheten til å delta. Digital magi kan like gjerne oppstå på Romsås som på Gløshaugen. For å skape en så åpen og inkluderende kodeklubb som mulig, oppfordres det til at den skal være gratis. I tillegg skal kodeklubben være gøy og kreativ. Per i dag er det hele 194 aktive kodeklubber rundt om i hele landet. Da den første koronabølgen slo over landet, var bevegelsen raskt på ballen for å lansere hjemmekodeklubber slik at de unge naturtalentene kunne lære seg å kode fra hjemmekontorene sine.

Gjort mulig av ildsjeler

Bak Lær kidsa koding! står en rekke lokale ildsjeler som legger ned mange timer for få klubbene til å gå rundt. Disse er sanne helter som står på for at Norge også i fremtiden skal  kjempe i verdenstoppen når det gjelder IT-utvikling. Det er utrolig viktig at barn som ikke er så opptatte av å bli den neste Ronaldo også får en arena der de kan utvikle sine talenter i trygge og inspirerende omgivelser med voksne som har sterk tro på de kan være med på å utvikle den neste Ada Lovelace eller Linus Torvalds. 

Lær kidsa koding!
Foto: Ylva Seiff Berge

Ekte rebeller

Til kidsa, til initiativtakerne, til de lokale ildsjelene: Dere er ekte rebeller, og det minste vi kan gjøre er å hedre dere med et eget møterom i Rebel. Og til kidsa vil vi si at vi håper å se så mange av dere som mulig i Rebel i fremtiden. Det er dere som skal ta over arven etter dagens rebeller, bygge videre på det sterke fundamentet som allerede er skapt og skyte Norge enda lengre opp på teknostjernehimmelen!

Lær kidsa koding! var en av de fire vinnerne i Rebels Facebook-avstemning om hvilke norske helter vi burde hedre med møterom i Rebel. Videre fremover kommer vi til å presentere de andre vinnerne. To be continued…

Følg utviklingen

Er du en Rebel? Last ned prospektet og hold deg oppdatert på  utviklingen i Universitetsgata 2.

Antler logger inn i Rebel

Antler kvesser gevirene

Teknologiske nyvinninger trenger kapital for å fly. VC-selskapet Antler heier på de beste folka som i dag skaper morgendagens løsninger. Til høsten tar selskapet et regelrett hjortesprang inn i fremtiden, inn i Rebel. 

Les mer >