Rebel

Et møterom for kjappe avgjørelser

Rebel har i alt 16 møterom med som hyller pionerene som banet vei for oss. Av alle disse unike møterommene er Alan Turing-rommet det mest ubehagelige. Det er rett og slett spesialdesignet for kjappe avgjørelser.

Universalgeniet Alan Turing er en selvskreven helt å hylle med eget møterom i Rebel. Mannen var jo både den moderne datamaskinens og den kunstige intelligensens far. En kryptorebell som sammen med sitt team av kodeknekkere utførte et uvurderlig arbeid som forkortet andre verdenskrig med opp til to år, og som førte til at tusenvis av liv ble spart. Snakk om Technology for good!

Når man vandrer inn i møterommet er det vanskelig å unngå å legge merke til tapeten. Den er ikke tilfeldig, men stammer fra en av Turings mindre kjente arbeider. I artikkelen The Chemical Basis of Morphogenesis fra 1952 beskriver han hvordan samspillet mellom noen kjemiske stoffer, kalt morfogener, skaper mønstrene i alt fra dyrs pels, via løvkranser til den første fremveksten av delene i et befruktet egg. Tapeten i møterommet er eksempel på et slikt mønster i naturen.

Møterom Alan har plass til fire personer, og kjennetegnes av alt annet enn komfort med sine små, harde stoler og tapet med turingmønstre fra gulv til tak. Om du du er møkk lei av møter som draaar ut på tid, så er dette møterommet du har lett etter. Det skal føles ubehagelig å oppholde seg her. NEXT!

Les historien om Alan Turings liv her.