Bullseye! Oche som

image0
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Få – om noen – pubspill er så klassiske som dart. Spillet er en avløper av presisjonskast med spyd, som var et populært tidsfordriv for engelske bueskyttere i middelalderen. Dart slik vi kjenner det i dag, oppstod i britiske puber på slutten av 1800-tallet. Oche – utviklet av  Bull´s Eye Club Norge med hjelp av Kodemaker, som logger inn i Rebel i 2021 – tar det klassiske spillet inn i fremtiden ved hjelp av moderne teknologi.

Oche = Dart 2.0

Norskutviklede Oche er dart 2.0. Skiva er er stort sett den samme. Man behøver ikke finne opp hjulet på nytt! Den store forskjellen er at alle kast automatisk blir registrert i et datasystem – slik at din score og plassering automatisk blir beregnet og vist på en storskjerm – kast for kast. Ikke ulikt det du opplever på en bowlingbane. Oche åpner også for flere typer spennende spillmoduser enn klassisk dart. Resultatet er en ny opplevelse rundt dartskiva, med økt forventningspress og flere muligheter for brautende og trøstende kommentarer til dine medspillere. Det blir rett og slett morsommere!

Teknologien bak

Tre høyoppløste kameraer filmer alt som foregår på dartskiva. Et Python-script analyserer så hvert kast og kan med en sikkerhet på 99.6% regne ut hvor pila traff og hvor mange poeng som skal gis. Resultatene sendes så kontinuerlig til en game server som kjører lokalt på hver dartstasjon – skrevet i Clojure – som igjen sender data videre til frontend-løsningen hvor spillerne kan følge med på resultatene. På denne skjermen kan du også bestille andre tjenester, som for eksempel mat og drikke. Smooth!

Nysgjerrig på Oche? Mens du venter på å treffe bullseye på Skråplanet på Rebel i 2021, kan du ta med vennegjengen eller jobben til Oche Oslo Dart Club i Torggata 26 for en runde på en av de 20 dartskivene i lokalet.

Oche er utviklet av Bull´s Eye Club Norge i samarbeid med Kodemaker, produktutviklerne i Not a Number AS og designbyråene Eggs Design og Dråpe Design. Bak spillet står kodemakerne Eivind B. Waaler og Magnus Rundberget. 

Bilder: Bull´s Eye Club Norge

Følg utviklingen

Er du en Rebel? Last ned prospektet og hold deg oppdatert på  utviklingen i Universitetsgata 2.