Rebel

Bokbasen skriver nytt kapittel

Bokbasen er navet i distribusjonen av metadata og e- og lydbøker for norsk litteratur, og leverer et bredt spekter av digitale tjenester til litteratur-Norge. Målet er å tilby effektiviserende felles infrastrukturløsninger for det norske bokmarkedet. Nå skriver de neste kapittel i sin egen historie ved å logge inn i Rebel. 

– Kjernen i virksomheten er metadataproduksjon om norsk litteratur, og med utgangspunkt i dette skaper vi en infrastruktur for nye digitale løsninger for blant annet forlag, bokhandlere, bibliotek og skole- og utdanningssektoren, sier administrerende direktør i Bokbasen, Tone Løyland.

Over 1400 norske forlagskunder registrerer metadata om sine utgivelser i Bokbasen, som så kvalitetssikres og tilgjengeliggjøres ut i markedet. Bokbasen bidrar til at alle produkter er tilgjengelig umiddelbart etter utgivelse slik at du kan kjøpe en e-bok, lydbok eller fysisk bok i en nettbokhandel eller i en bokhandel.

– De som benytter data fra Bokbasen er i grunn alle som formidler eller selger litteratur, for eksempel Coop på Oppdal, Outland i Oslo, Ark.no og de nye strømmetjenestene. Kanskje har du prøvd Allbok-appen som Deichman benytter hvis du låner e- eller lydbøker? Eller brukt Allvit for å få tilgang til digitale fagbøker når du studerte? Både Allbok og Allvit er utviklet og driftet av Bokbasen, forklarer Løyland.

Gleder seg til å bli en del av et kreativt tech-miljø

Bokbasen ble etablert i 2007 for å vedlikeholde og videreutvikle Den norske Bokdatabasen, den mest oppdaterte katalogen over alle bokutgivelser i Norge. Per i dag har de 19 ansatte fordelt på kontorer i Oslo og Trondheim. På nyåret pakker de sakene fra sine nåværende kontorer i Grensen, og spaserer noen hundre meter bort til Rebel.

– Vi gleder oss til å bli en del av Norges mest spennende miljø for tech- og forretningsutvikling. Spesielt gleder vi oss til å bli en del av et større kreativt miljø, og kanskje finne likesinnede rebeller som vi kan lage nye tjenester sammen med, eller bli inspirert av for å skape nye ideer slik at forfattere, bokhandlere og forlag kan tilby enda bedre produkter i fremtiden, avslutter en spent Tone Løyland.

Ekte rebeller vet hvor de skal være. Vi har fortsatt plass til noen flere når vi om noen få uker setter vår DeLorean i høygir og starter på vår reise tilbake til fremtiden. Don´t be late to the party!