Om Rebel Beer Fest

Helgen 14.–15. mars 2025 fylles Rebel med håndverksøl, norsk sider og gode smaksopplevelser. Utforsk kombinasjoner av mat og drikke med BBQ Brunch, Beermaker’s Dinner og tastings av mat i kombinasjon med utvalgt drikke.

Lær av eksperter gjennom foredrag, workshops og debatter, og besøk festivalens alkoholfrie bar for alternative smaker.

To dager med lidenskap, kunnskap og unike opplevelser – vi sees på Rebel Beer Fest!

Billettinfo

Helgepass: 650,- (inkluderer helgepass, 15 cl smakeglass 250 NOK + 8 drikkebonger).

Dagspass: 400 NOK (inkluderer dagspass, 15 cl smakeglass 200 NOK + 4 drikkebonger).

Billetter i døra eller via
LetsReg

Offisiell billettpartner for Rebel Beer Fest

Venue

Rebel
Universitetsgata 2, Oslo

Modern building with large sign reading 'Rebel' on facade against blue sky.
DeLorean car with gull-wing doors open, parked indoors with mirrored ceiling above.

Rebel Beer Fest 2025

14-15 Mars 2025 på Rebel Oslo

Festivalprogram

Fredag 14. mars

15:00: Festivalen åpner
Inngang til Rebel Expo ved Pilestredet

16:00: Politisk debatt om øl i Norge
📍 Kunnskapstrappa
Etter ølrevolusjonen brygges det nå flere tusen unike norske ølsorter på 150 bryggerier fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør. Men mange av de mindre bryggeriene står i en tøff tid med kostnadsøkninger og fallende salg. Hvilke politiske grep må til for at vi skal beholde mangfoldet av bryggerier rundt om i landet?

🎙️ Kristian Sivertsen fra Raus Bryggeri innleder: Hva skal til for at et lite bryggeri i utkant-Norge skal ha livets rett?

17:00: Debatt: Hva er norsk øl?
📍 Kunnskapstrappa
Jørn Idar Kvig fra Norsk Ølformidling/Ølportalen/Ølprat/Saga Beverage leder debatten.

Deltagere:
Dave Gardonio
(Kategorisjef for Øl og Sider hos Vinmonopolet med fartstid fra Ægir og Crowbar)
Inga Oskal Eidsvåg (fra stiftelsen Norsk Mat og bakgrunn fra Aja Bryggeri),
Hans Ellef Wettre (Wettre Bryggeri og Styreleder for Hanen Viken).

18:00: Foredrag: Brewer’s Introduction to Fine Cider
📍 Auditorium 0101
Med Abram Goldman Armstrong, produksjonsleder i Alde Sider

19:00: Beermaker’s Dinner
📍 SKRAA
5-retters meny med øl fra Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Rygr, Ølsmia og Lindheim Ølkompani:

• Carpaccio av Laks
Med Øl-gele, Bokhvete, Sennepskarse & Olivenolje
Øl satt av: Ølsmia
Allergener: Fisk, Sennep, Hvete, Sulfitt

• Bakt Kveite
Med Ertepuré, Lardo, Øl Beurre Blanc, Sprøstekt Kveitefett & Karse
Øl satt av: RYGR Brygghùs
Allergener: Fisk, Hvete, Smør

• Ravioli
Med Pære, Gorgonzola, Salvie & Brunet Nøttesmør
Øl satt av: Lindheim Ølkompani
Allergener: Hvete, Melk

• Ølbraisert Svinekjake
Med Fritert Svor, Myse Glasert Sellerirot, Mandelpotetstappe, Potetchips & Mørk Ølsaus
Øl satt av: Haandbryggeriet
Allergener: Hvete, Melk, Smør

• Øl Madeleine
Med Kaffeganache, Øl-karamelliserte Hasselnøtter & Melkeis
Øl satt av: Nøgne Ø
Allergener: Hvete, Melk, Smør, Nøtter

22:00: Messeområdet stenger
Utgang i Rebel Expo eller…

22:00: SKRAA åpner
📍 SKRAA
🍻 Kvelden fortsetter på SKRAA!

Lørdag 15. mars

12:00: BBQ Brunch
📍 Rebel Hangout
The Food Hub serverer en skikkelig BBQ-platter med saftig pulled pork, langtidsstekte short ribs, cornbread, smoked beef butter og spicy kimchi-coleslaw. En ekte amerikansk BBQ-opplevelse!

14:00: Festivalområdet åpner
📍 Inngang til Rebel Expo ved Pilestredet

14:00: Hele dagen på Ølsmia
📍 Ølsmia
Hjemmebrygging med Mastering Homebrew. Live-demo med Brewtools, Bonsak Malt og Kveik Yeastery. Dropp innom bryggeriet i løpet av dagen og lær og brygge øl!

14:30: Tasting: Østers og øl
📍 SKRAA
🦪 Smak tre ulike østers med øl fra Guinness, Ølsmia og sider fra Odelsgut.

15:00 Tasting: Belgisk øl
📍 Auditorium 0100
🇧🇪 Jørn Idar Kvig leder en smaking av belgiske klassikere fra Saga Beverage.

15:30: Tasting: Kjøtt og øl
📍 SKRAA
🥩 Kombiner FCC’s BBQ-kjøtt med nøye utvalgte ølparinger fra Wettre Bryggeri.

16:00: Tasting: Brooklyn Ghost
📍 Auditorium 0101
👻 Øyvind Langgård fra Ringnes presenterer Brooklyn Ghost.

16:30: Tasting: Ost og øl
📍 SKRAA
🧀 Utforsk deilige ostetyper fra Undredal Stølsysteri og Stavanger Ysteri kombinert med øl fra Ringnes Brygghus.

17:00: Tasting battle: Cider vs øl
📍 Auditorium 0101
⚡ Alde Sider vs Monkey Brew – hvem vinner? Debatt og smaking med eksperter!

17:30: Tasting: Sjokolade og øl
📍 SKRAA
🍫 Smak tre luksuriøse sjokolader fra Nittedal Sjokoladefabrikk i kombinasjon med håndverksøl fra Saga Beverage Company

18:00: Workshop: Usmaker
📍 Rebel Hangout - 2 etg.
🍯
Usmaker med Eirin Wesenberg (Sensorisk Spesialist hos Ringnes). Lær om og smak de vanligeste usmakene/feilene som kan oppstå i øl.

18:00: Foredrag: Kveik
📍 Auditorium 0101
🇳🇴 Lær om den unike norske gjæren "Kveik" og dens bryggetradisjoner.

19:00: SKRAA åpner for alle festivalgjester
📍 SKRAA
🎶 Rebels egen garasjebar åpner dørene – stemning og god drikke!

21:00: Messeområdet stenger
🙏 Takk for en fantastisk festival. Trikken hjem eller…

21:00: Rebel Beer Fest Afterparty
📍 SKRAA
🎉 Festivalen avsluttes med et heftig afterparty på SKRAA!

Lineup

Ølbryggerier

Molo Brew
Sleeping Village
Rygr
Nøgne Ø
Lindheim Ølkompani
Ølsmia
Põhjala Brewery (EE)
Kloster Andechs (DE)
Monkey Brew
Haandbryggeriet
Crossover Blendery
Schouskjelleren
Oslo lettølsbryggeri
Beer Flag
Guinness (IE)
Raus
Bent Gate
Churcheim
Amundsen B&S
Dugges
Brooklyn Brewery (US)
Beak
Brouwerij Emelisse (NL)
De Halve Maan (BE)
De Brabandere (BE)
Amager Bryghus (DK)
Wettre Bryggeri
Brouwerij Verhaege (BE)
Ringnes
Bygland Bryggeri
Oslo Mikrobryggeri
Bryggeriet Frøya

Siderier

Alde Sider
Odelsgut
Solhøi
Pom Cider
NeRø
Lindheim
Egge Gård
Omcider
Ølmheim Siderhage
Aga Sideri