Back to the future!

Rebel
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Back to the future? Eller forward to the past? I 2021 vil Rebel reise seg som Norges viktigste miljø for deling og utvikling av IT-kompetanse, og dermed bringe tech tilbake til høyhuset i Universitetsgata 2. Her ledet i sin tid Televerket Norge inn i teleteknologiens tidsalder, nå skal Rebel lede landet inn i en digital fremtid. Et old school kontorbygg rehabiliteres til et moderne arbeidsmiljø der innovasjon og forretningsutvikling skal oppstå på tvers av selskaper. 

Universitetsgata 2 ble oppført som administrasjonsbygning for Televerket i 1962, etter tegninger av arkitekt Nils Holter. Bygget er oppført på Byantikvarens gule liste over bevaringsverdige bygninger, som et godt eksempel på etterkrigstidens kontorbygg i Oslo. 

Bygningsmassen er av høy kvalitet, og består av et 14. etasjer høyt skivehus samt lavere volumer mot Pilestredet og St. Olavs plass. Dette samspillet mellom høyt og lavt er veldig tidstypisk, og går igjen i andre store prosjekter fra samme epoke, som for eksempel Ind-Eks-Huset på Solli plass og Rikstrygdeverkets tidligere hovedkontor på Skillebekk. 

Etter at Helsedirektoratet flyttet til ut av bygningen i 2018, har arbeidet med å rehabilitere Universitetsgata 2 startet. Når Rebel åpner i 2021 vil bygget fremstå som et moderne og funksjonelt flerbrukerbygg. Samtidig er bygningens unike karakter som landemerke i Oslo  bevart. 

Gjenbruk er det beste miljøtiltak av dem alle, gjenbruk av bygg er rett og slett bærekraftig. Jo flere kvadratmeter du ikke bygger nytt, jo større er gevinsten for miljøet. Rebel gjenbruker  materialer, både i eksteriør og interiør. Rebel gjør gammelt til nytt gjennom bærekraftig gjenbruk som gir nytt liv til historien i bygget. Gamle parkeringsplasser gjøres om til attraktive bruksarealer, og mørke kjellerarealer transformeres til spennende serveringssteder.

Rebel blir selve motoren i en større revitalisering av Tullin, og bygget blir mer tilgjengelig enn det noensinne har vært ved at vi åpner det opp mot Pilestredet, med mer utadrettet virksomhet på gateplan. Det er ikke bare i bygget det skal myldre. Vi ønsker at det skal myldre rundt oss også! 

Vi tenker nytt, men hyller også historien og rebellene som kom før oss. Det er derfor vi suser avgårde tilbake til fremtiden med våre venner i vår DeLorean. Det er derfor vi nå skal bringe videre tech-historien videre og skape fremtidens arbeidsmiljø i Universitetsgata 2. Rebel vanguards. Rebel with a cause. Rebel for good. Rebel for miljøet! For oss er det en kampsak.

Følg utviklingen

Er du en Rebel? Last ned prospektet og hold deg oppdatert på  utviklingen i Universitetsgata 2.

Antler logger inn i Rebel

Antler kvesser gevirene

Teknologiske nyvinninger trenger kapital for å fly. VC-selskapet Antler heier på de beste folka som i dag skaper morgendagens løsninger. Til høsten tar selskapet et regelrett hjortesprang inn i fremtiden, inn i Rebel. 

Les mer >